nieuws

‘Pensioenvoorstel gaat helemaal de verkeerde kant op’

Archief

Jan Tamarus, actuaris bij pensioenbelegger PGGM en pensioenadviseur van de vakcentrale MHP stelt dat het kabinet de plank misslaat met de nieuwe pensioenregels. De plannen waren goed maar nu lijkt de regering de verkeerde route te nemen.

‘Pensioenvoorstel gaat helemaal de verkeerde kant op’

De consultatie van de nieuwe pensioenwet loopt deze week af en ineens is er een tussenvorm in het wetsvoorstel. Het idee was juist dat pensioenfondsen een heldere keuze moesten maken zodat deelnemers beter zouden weten waar ze aan toe zijn: nominale zekerheid maar dan met zwaardere buffers of indexatie maar dan minder zekerheid. Met de mengvorm, het voorstel van Jette Klijnsma van Sociale Zaken om elementen van het nieuwe reële pensioencontract op te nemen in het nominale contract, is de transparantie volgens Tamerus weer van de baan.
(FD, pag. 4)

Reageer op dit artikel