nieuws

‘Consumenten zijn niet opgewassen tegen de groeidrift van de financiële sector’

Archief

Op de agenda van de G20 in Sint-Petersburg staat volgende week niet alleen de situatie in Syrië maar ook de hervorming van de financiële sector en in het bijzonder de bescherming van de consument. De G20 en de Oeso hebben hiervoor een werkgroep in het leven geroepen waarvan AFM-bestuurder Theodor Kockelkoren voorzitter is. De werkgroep moet met aanbevelingen komen om de consument beter te beschermen.

‘Consumenten zijn niet opgewassen tegen de groeidrift van de financiële sector’

In het interview met FD zegt Kockelkoren dat de financiële sector gedreven wordt door een drang naar groei. Groei naar grotere ondernemingen en naar een nog mooiere winst. Professionele klanten en consumenten zijn volgens hem onvoldoende in staat om weerwoord te bieden tegen de keerzijde van die groeidrang.
(FD, pag. 7)
 
Overig verzekeringsnieuws dit weekend in de media:
 
Else Bos, topvrouw PGGM: ‘Ik wil tegenspraak, wrijving geeft glans’
(Volkskrant, pag. 23)
Hypotheek aflossen met gespaard vermogen leidt tot extra rompslomp en onzekerheid
(FD Opinie, pag. 8)

Reageer op dit artikel