nieuws

‘Bank heeft zorgplicht’

Archief

De zorgplicht van banken brengt volgens de Vereniging Eigen Huis (VEH) met zich mee dat banken moeten meehelpen vervangende woonruimte te zoeken als een gezin het huis moet verkopen vanwege betalingsproblemen.

‘Bank heeft zorgplicht’

De VEH constateert dat het aantal huiseigenaren dat de hypotheek niet meer kan betalen snel toeneemt. Als huizenbezitters in gebreke blijven dringen geldverstrekkers geregeld aan op de gedwongen verkoop van de woning.
Banken laten eigenaren een volmacht tekenen om de woning te kunnen verkopen. Als dat lukt trekt de bank de handen ervan af en moet men zelf vervangende woonruimte zien te vinden. Vooral vanwege de lange wachtlijsten voor huurwoningen is dat niet eenvoudig zodat gezinnen op straat of in een caravan belanden. De VEH vindt dat banken daarom ook betrokken moeten zijn bij het zoeken naar woonruimte. Ze zouden dat moeten doen in een samenwerkingsverband met woningcorporaties en gemeenten.
Banken reageren terughoudend op het voorstel. De Nederlandse Vereniging van Banken ziet het niet als taak van geldverstrekkers om een nieuwe woning te zoeken.
(Trouw, pag. 15)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
Verzekeraars en adviseurs willen ruzie beëindigen
(FD, pag. 13)
 
 

Reageer op dit artikel