nieuws

Britse gevangenen verkopen verzekeringen vanuit de cel

Archief

In twee Britse gevangenissen wordt bij wijze van proef door gevangenen telefonisch marktonderzoek voor verzekeringen gedaan. Al jaren maken gevangenen wasknijpers of breien ze kussenhoezen. In andere gevangenissen gaan ze verder en doen gevangenen ook dienstverlenende taken.

Britse gevangenen verkopen verzekeringen vanuit de cel

Voor het verzamelen van informatie voor verzekeraars krijgen ze een vergoeding. De gevangenen die mogen meewerken aan de proef zijn wel nauwkeurig gescreend: personen die veroordeeld zijn voor verzekeringsfraude komen bijvoorbeeld niet in aanmerking. Ook hebben de bellers geen toegang tot de adressen en persoonsgegevens van de mensen die ze bellen, mogen ze geen notities maken en worden alle gesprekken opgenomen.
(Volkskrant, pag. 2)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Zorgverzekeraars betalen honderden miljoenen te veel omdat apothekers slaatje slaan uit medicijnen
(De Telegraaf, pag. 3)

Rabo hard geraakt door vastgoed en kredieten
(De Telegraaf: pag. 21)
Compensatie Britse woekerpolissen
(Volkskrant, pag. 22)
‘Laat woningmarkt gewoon uitzieken’
(FD, pag. 1)
Politiek grossiert in remedies voor vastgelopen huizenmarkt
(FD, pag. 2)
Belastingadviseurs kraken pensioenplan
(FD, pag. 12)
 

Reageer op dit artikel