nieuws

‘Polis tegen gevolgen cybercrime groeimarkt voor verzekeraars’

Archief

Het Financieele Dagblad maakte een inventarisatie van de markt voor cybercrimeverzekeringen in Nederland, waarop vooral buitenlandse verzekeraars als Zurich, AIG, Hiscox en Allianz actief blijken te zijn. “Maar ook bij Nationale-Nederlanden kunnen met name webshophouders sinds kort cyberrisk opnemen in hun totale verzekeringspakket.”

‘Polis tegen gevolgen cybercrime groeimarkt voor verzekeraars’

Aanleiding voor de inventarisatie is de aanstaande inwerkingtreding  vanaf januari 2014 van de ‘brede meldplicht datalekken’, waardoor bedrijven verplicht worden om diefstal,misbruik of verlies van persoonsgegevens, bijvoorbeeld op een usb-stick, te melden bij het College Bescherming Persoonsgegegevns (CBP). “De bestuurlijke aansprakelijkheid bij het niet tijdig melden maakt dat bedrijven zich nu versneld willen indekken tegen digitale calamiteiten.”
(FD, pag. 1)
 
Overige verzekeringsnieuws vandaag in de media:
Verzekeraars en ING ruziën om geld failliet Ruwaard
(FD, pag. 5)
Lage rente nekt lijfrentepensioen
(Telegraaf, pag. 27)
Een zekerder pensioen, maar wel lager
(Trouw, pag. 4)
Woonlasten zonder pijn
(Volkskrant 13 juli, pag. 28 en 29)
Woningmarkt verandert definitief
(Volkskrant 13 juli, pag. 27)
Teeven: rechtsbijstand lage inkomens beperkt
‘Ze procederen omdat het niks kost’
(Volkskrant 13 juli, pag. 7)

Reageer op dit artikel