nieuws

AFM wil belronde woekerpolisklanten

Archief

Het per brief informeren van woekerpolisklanten blijkt volgens de AFM in de praktijk niet aan te slaan. Om consumenten echt in actie te krijgen wil de toezichthouder dat verzekeraars en tussenpersonen hun woekerpolisklanten gaan opbellen.

AFM wil belronde woekerpolisklanten

Volgens de Telegraaf gaf de AFM die boodschap onlangs op een bijeenkomst van het Verbond van Verzekeraars. “Toezichthouders van de AFM hebben daar nogmaals benadrukt dat na de compensatie en het flankerend beleid nu alle aandacht van verzekeraars en adviseurs moet uitgaan naar het in actie komen van consumenten.” In het bewuste artikel zegt  Stef Smit van ConsumentenClaim niet veel te verwachten van de belrondes. Hij denkt dat mensen meer behoefte hebben aan een echt onafhankelijk advies.
(De Telegraaf, pag. 25)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
Pensioenplan zorg voor tegenvaller 4 mld
(NRC Handelsblad, pag. 1)
‘Pensioenpot alleen trekt huizenmarkt niet vlot’
(NRC Handelsblad, pag. 22)
‘Kosten in de zorg omhoog’
(NRC Handelsblad, pag. 25)
Rente op hypotheek daalt sterk
(AD, pag. 15)
‘Plannen pensioen leiden tot verlies’
(Volkskrant, pag. 10)
CZ moet patient verslavingskliniek meer vergoeden
(Trouw, pag. 6)
 

Reageer op dit artikel