nieuws

Pensioenoverleg opnieuw gevoerd

Archief

Het kabinet en de sociale partners gaan opnieuw met elkaar in overleg over de voorgenomen versobering van het pensioenstelsel. Dat is nodig omdat er brede kritiek in de Tweede Kamer is over de bijspaarregeling voor pensioenen en de teruggave van pensioenpremies.

Pensioenoverleg opnieuw gevoerd

Staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) zei dat het kabinet bereid is tot meer overleg.
Het kabinet wil de fiscaalvriendelijke opbouw voor de oudedagsvoorziening versoberen. Daardoor kan een werkende per jaar minder sparen. Maar dat zou ook automatisch moeten leiden tot een lagere premie, vindt de oppositie. Staatssecretaris Klijnsma (Sociale Zaken) ging gisteren nog op de koffie bij D66 om te kijken of de partij te porren was voor steun. Dat viel tegen, omdat de partij zwart op wit eist dat de premies omlaag gaan
(Telegraaf, pag. 3)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
‘Tuchtrecht voor bankiers’
(Volkskrant, pag. 21)
Bedrijven onder toezicht banken. ‘Kwart ondernemers zit bij bijzonder beheer’, zegt MKB-voorman.
(FD, pag. 1)
Lagere pensioenopbouw vooralsnog onhaalbaar
(Volkskrant, pag. 6)
Kabinet gaat weer in overleg met sociale partners over pensioen
(FD, pag. 3)
Pensioen moeten worden besproken binnen totale pakket van arbeidsvoorwaarden
(FD, pag. 10)

Reageer op dit artikel