nieuws

Zorg en geld, dat botst vaak

Archief

Ziekenhuis en zorgverzekeraar, ze kunnen niet met maar ook niet zonder elkaar. Nu de zorgverzekeraar de financiële druk steeds verder opvoert lopen aan de onderhandelingstafel de gemoederen steeds hoger op. Gaat het dan nog wel over kwaliteit van zorg?

Zorg en geld, dat botst vaak

Aan de onderhandelingstafel zit aan de ene kant het ziekenhuis dat voor een fatsoenlijk bedrag goede zorg wil leveren. Aan de andere kant zit de zorgverzekeraar met een opdracht van minister Schippers (Gezondheid): zorgkosten beteugelen met behoud van kwaliteit en toegankelijkheid van de zorg.
De onderhandelingen worden op het scherp van de snede gevoerd. Het gaat daarbij voornamelijk om geld maar ook om de voorwaarden die verzekeraars stellen. Terwijl de zorgverzekeraar als geldschieter een vinger aan de pols wil houden om te zien waar zijn geld naar toe gaat, ziet het ziekenhuis hem liever als leverancier die niets te neuzen en te eisen heeft. En de kwaliteit? Die speelt nauwelijks mee volgens directeur Tineke Hirschler van het Deventer Ziekenhuis.
Lees het hele artikel in bijlage De Verdieping van Trouw, pag. 4 en 5.
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
NIBC stort zich op hypotheekmarkt
(Telegraaf, pag. 15)
 
Zorgen om invloed van personeel op oude dag
(Telegraaf, pag. 17)
 
Hypotheek met een geweten komt uit het onderbewuste
(FD, pag. 13)
 
SP: enquete over fraude met gelden zorgsector
(Volkskrant, pag 11)

Reageer op dit artikel