nieuws

‘Met een andere rekenmethode worden pensioenen stabieler’

Archief

De pensioenen worden deze maand voor het eerst gekort. Sociale partners willen dat pensioenfondsen hun toekomstige verplichtingen op een andere manier gaan berekenen om nieuwe kortingen te voorkomen. De Sociaal-Economische Raad (SER) heeft onlangs een advies gegeven waarin een alternatieve rekenmethode staat voor het nieuwe pensioencontract.

‘Met een andere rekenmethode worden pensioenen stabieler’

Volgens de Tilburgse hoogleraar Lans Bovenberg, kroonlid van de SER en een van de bedenkers van de methode is het de bedoeling is om minder te korten in slechte tijden en minder uit te geven in goede tijden. Daarmee wordt het pensioensysteem en ook de Nederlandse economie stabieler.
Critici zeggen dat het neigt naar een vaste rekenrente. Die benadeelt de jongere generaties want een pensioenfonds kan zich nu rijker rekenen dan in de toekomst nodig zal blijken. De rekenrentediscussie is weer opgelaaid. Is een nieuwe methode nodig?
(FD, pag. 4)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
Zorgverzekeraars als volgende onder vuur
(FD, pag. 11)
 
Aanbieders grond ontwijken toezicht AFM
(FD, pag. 1)
 
Waakhond AFM trekt opnieuw aan de bel over gevaren van beleggingen in grond
(FD, pag. 20)
 
Zorgverzekeraars hangen prijskaartjes aan ziekten
(Trouw, pag. 5)
 
Achmea: geen contract voor duur ziekenhuis
(Volkskrant, pag. 21)
 
Verdachte SNS vrij
(Telegraaf, pag. 23)

Reageer op dit artikel