nieuws

Brussel bezorgd over grote hypotheekschuld

Archief

De Europese Commissie maakt zich zorgen over de Nederlandse huizenmarkt. De maatregelen die de regering neemt gaan niet ver genoeg. Dit blijkt uit een analyse van dertien Europese landen met macro-economische onevenwichtigheden. Nederland is een van die landen

Brussel bezorgd over grote hypotheekschuld

De Europese Commissie vindt de maatregelen van het kabinet om de huizenmarkt aan te pakken een stap in de goede richting. Een nadere beoordeling is nodig en verder stelt het rapport dat er initiatieven moeten komen om de fiscale verleiding weg te nemen om schulden of hypotheken aan te gaan.
In verhouding tot hun inkomsten hebben Nederlanders een zeer hoge persoonlijke schuld, mede een gevolg van de gunstige hypotheekrenteaftrek.
De Europese Commissie vindt dat maatregelen nodig zijn om de ‘rigiditeit’ van de huizenmarkt te doorbreken. Ook wordt gesuggereerd de pensioenbijdragen voor sommige loonschalen lager te maken zodat kwetsbare huishoudens hun financiële balans kunnen herstellen zonder dat dit ten koste gaat van de binnenlandse consumptievraag.
Eurocommissaris Rehn noemde het rapport ‘ruw materiaal’ dat de 27 EU-landen kunnen gebruiken voor hun nationale voorstellen die zij eind april naar Brussel moeten sturen.
(Trouw, pag. 15)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Hypotheekschuld blijft bottleneck Nederland
(Telegraaf, pag. 29)
 
Huizenprijzen stegen en niemand trapte op rem
(AD, pag. 10)
 
‘Het lag niet aan de hypotheekrenteaftrek’
(AD, pag. 10)
 
‘Huizenmarkt trekt weer aan’
(Telegraaf, pag. 27)
 
Kleine pensioenfondsen niet opgewassen tegen strenge regels
(Volkskrant, pag. 22)
 
Zorgverzekeraars verdubbelen winst
(Telegraaf, pag. 9)
 
Kamer eist meer openheid verzekeraars
(FD, pag. 7)
 
Zorgverzekeraars boeken samen forse winst
(Trouw, pag. 8)

Reageer op dit artikel