nieuws

Uitblijven aanslag levert geld op

Archief

Jaarlijks heeft de staat een meevaller van enkele miljoenen euro’s doordat Nederland in het afgelopen decennium niet getroffen is door een terroristische aanslag. In tien jaar tijd heeft het Rijk daarmee zo’n 30 miljoen euro verdiend. Dit is gebleken na een inventarisatie door de Volkskrant van de jaarverslagen van het Ministerie van Financiën.

Uitblijven aanslag levert geld op

De verdiensten komen van de premie voor een garantieverzekering voor terrorisme die verzekeraars gedeeltelijk hebben afgesloten bij de staat.
Bij een terreuraanslag wordt aan bedrijven of particulieren maximaal 1 miljard euro uitgekeerd door verzekeraars. Daarvan komt de eerste 400 miljoen euro voor eigen rekening. Voor de rest van het bedrag is een garantieverzekering afgesloten bij herverzekeraars die het risico gedeeltelijk overnemen en daarvoor een premie ontvangen. Het Rijk ontvangt als herverzekeraar daarom ook miljoenen aan premie per jaar.
(Volkskrant, pag. 19)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
Nieuwe topman ING levert salaris in
(Telegraaf, pag. 27)
Argenta wint in hypotheken
(Telegraaf, pag. 27)
Tussenpersoon aan schandpaal
(Telegraaf, pag. 11)

Reageer op dit artikel