nieuws

Lagere premie na slipcursus

Archief

Door deel te nemen aan een trainingsprogramma kunnen jonge automobilisten een premieverlaging tot 150 euro verdienen. Deelnemers aan trainingen veroorzaken 25 procent minder schade dan bestuurders die niet hebben meegedaan.

Lagere premie na slipcursus

Dit blijkt uit schadecijfers van jonge WA-verzekerden tussen de 18 en 24 jaar bij Univé en ZLM, die de afgelopen vijf jaar hebben deelgenomen aan de zogenoemde Trials. Er worden proeven gedaan om jongeren bewust te maken van de risico’s in het verkeer door bijvoorbeeld het slippen op een afgezet parcours, zonder vrachtwagenrijbewijs rondrijden in een truck of een noodstop maken.
Jonge automobilisten in Nederland hebben vier keer zo veel kans om betrokken te raken bij een auto-ongeluk dan automobilisten tussen de 30 en 59 jaar. Mannen tussen de 18 en 24 jaar behoren tot de grootste brokkenmakers. Ook vallen in deze leeftijdscategorie de meeste dodelijke ongevallen.
Meedoen aan Trials kost zestig euro. Regionale Organen voor de Verkeersveiligheid (ROV’s), enkele verzekeringsmaatschappijen en het Verbond van Verzekeraars dragen de overige kosten. Verschillende verzekeringsmaatschappijen, waaronder Univé en ZLM, geven klanten die er aan deelnemen inmiddels een forse korting op de premie of bieden jongeren de training kosteloos aan.
(Telegraaf, pag. 11)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Nederlanders claimen veel meer kleine schades door de crisis
(AD, pag. 1)
 
ASR houdt winst op peil
(AD, pag. 21)
 
Geen glazen plafond voor de vrouw van 130 miljard
(Volkskrant, pag. 6)
 
Nieuwe PGGM-voorzitter ergert zich aan polarisering pensioendiscussie
(FD, pag. 11)
 
‘Pensioenfondsen goed en goedkoop’
(Volkskrant, pag. 22)
 
Zorgfraude aan de beurt
(Telegraaf, pag. 1)
 
Meer winst voor ASR ondanks schadelast
(FD, pag. 11)
 
ASR slijt minder verzekeringen, maar verdient meer
(Trouw, pag. 15)
 
SNS ging te snel voor ASR
(Telegraaf, pag. 27)
 
Tweede Kamer voelt commissarissen van SNS en toezichthouder DNB aan de tand
(FD, pag. 2)
 
NIBC klaar voor hypotheek
(FD, pag. 14)

Reageer op dit artikel