nieuws

Gevaarlijk geld, afblijven dus

Archief

Het Europees Parlement heeft een lijst opgesteld van de gevaarlijkste financiële producten. Een achttal zeer riskante financiële instrumenten of ethisch omstreden beleggingsproducten zouden moeten worden verboden. Daar zit ook de creditcard bij.

Gevaarlijk geld, afblijven dus

De lijst is samengesteld op initiatief van de Duitse Europarlementariër Sven Giegold, lid van de Groenen in het Europees parlement. Hij vindt het de taak van de toezichthouder ESA om nu in actie te komen en deze producten te verbieden. De European Supervisory Authorities (ESA), is in 2011 gecreëerd en heeft de bevoegdheid financiële producten te verbieden die een systeemrisiso voor het hele bankwezen kunnen vormen of op grote maatschappelijke weerstand stuiten.
De ESA heeft die bevoegdheid nog niet gebruikt.
Lees het hele artikel in de Volkskrant.
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
NMa verwacht melding SNS
(FD, pag. 9)
Nederlanders zijn té verzekerd
(Trouw, pag. 14)
Onderzoek vrijwillig pensioen voor zzp’ers
(FD, pag. 4)
Zzp’ers hoeven pensioen niet ‘op te eten’
(Volkskrant, pag. 3)
Polis Aegon via Facebook
(Telegraaf, pag. 25)
Langer of korter werken of eerst maar met pensioen
(Volkskrant, pag. 22)
 

Reageer op dit artikel