nieuws

Ombudsman spreekt zich uit over hypotheekklachten

Archief

De financiële ombudsman heeft 200 van circa 900 klachten over de verhoging van de hypotheekrente ongegrond verklaard. de overige klachten zijn ingetrokken, omdat de banken in overleg met de ombudsman de verhoging voor deze klanten hebben teruggedraaid. Dat stelt de woordvoerder van de financiële ombudsman volgens het Financieele Dagblad.

Ombudsman spreekt zich uit over hypotheekklachten

Het gaat om de verhoging van de opslag bij hypotheken met een variabele rente, die gebaseerd is op Euribor, de variabele standaardrente in Europa. Consumenten kwamen deze zomer in opstand tegen de plotselinge verhoging. De financiële ombudsman heeft zijn oordeel laten afhangen van de formulering in de voorwaarden.
(FD, pag. 13)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Slecht cijfer voor private verzekeraars van pensioen
(FD, pag. 13)

Reageer op dit artikel