nieuws

Zorgverzekeraar Anno12 gaat ambitieus van start

Archief

De nieuwe zorgverzekeraar Anno12 gaat officieel pas eind dit jaar van start, maar de eerste werkgeverscollectiviteiten, met een kleine 6.000 verzekerden, zijn al binnen. Een prestatie van formaat voor een label zonder enige naamsbekendheid. Ter vergelijking: de forse crossmediale campagne van het Kiemer-label leverde in het eerste jaar 5.000 verzekerden op.

De nieuwe zorgverzekeraar Anno12 zag op Nieuwjaarsdag het levenslicht. De maatschappij heeft een coöperatieve grondslag. De leden zijn eigenaar van de onderneming. Bij Anno12 heeft de klant de keuze uit enkel een polis of een polis plus aandeel in de coöperatie.
Betrokkenheid
Het aandeel kost circa 850 euro, afgeleid van de solvabiliteitseis per verzekerde. Vertrekt een aandeelhouder naar een andere maatschappij, dan krijgt hij dit bedrag teruggestort. “Door klanten aandeelhouder te maken, creëer je een groep zorgbewuste verzekerden, die actief betrokken is bij het resultaat van de onderneming”, zo luidt de uitleg van Rob Adolfsen, voormalig voorzitter van de raad van bestuur van zorgverzekeraar Agis. De komende weken hoopt hij de afspraken af te ronden over het benodigde vermogen voor de aanloopkosten en het garantiekapitaal (circa 4 mln euro). De helft hiervan heeft Adolfsen inmiddels binnen. Om een rendabele verzekeraar neer te zetten heeft Anno12 volgens hem minimaal 100.000 verzekerden nodig. Eind dit jaar, dat vooral wordt gebruikt om naamsbekendheid op te bouwen, moet de teller uitkomen op minimaal 10% daarvan.
Anno12 krijgt ondersteuning van DLA Piper, KPMG en Conquaestor. Adolfsen: “Wij hebben overeenstemming met DLA Piper voor ondersteuning op het juridische en notariële vlak. KPMG heeft toegezegd ons te ondersteunen als accountant en bij de fiscale en bestuurlijke inrichting van de organisatie. Consultancybedrijf Conquaestor tot slot gaat de operationele en bestuurlijke AO/IC verwoorden.” In AMplus, nr. 1, die verschijnt op 17 februari, legt Adolfsen uit waarom in een markt die gekenmerkt wordt door fusies en overnames, het nieuwe elan van Anno12 een grote kans van slagen heeft.

Reageer op dit artikel