nieuws

Zorg kost een gezin straks € 23.000 per jaar

Archief

Nu betaalt een doorsnee gezin ruim € 11.000 per jaar aan zorg (premie, eigen risico, via het loonstrookje en aan de belasting). Als we niets doen dan betaalt datzelfde gezin straks ruim € 23.000 per jaar aan zorg.

Zorg kost een gezin straks € 23.000 per jaar

Het is een citaat uit de publicatie ‘De zorg: hoeveel extra is het ons waard?’ die demissionair minister Edith Schippers van VWS naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. De publicatie vormt het startsein voor een ‘keukentafeldiscussie’ over de betaalbaarheid van de gezondheidszorg. De minister wil hiermee de Nederlandse bevolking bewust maken van de oorzaken en gevolgen van de fors stijgende zorguitgaven. Tegelijkertijd wordt een reeks aan keuzes en maatregelen voorgelegd waarmee de problematiek kan worden opgelost.
Vanwege de demissionaire status is een voorgenomen hoofdstuk met concrete keuzes en maatregelen van het huidige kabinet achterwege gelaten. In plaats daarvan worden de uiteenlopende opties geschetst, waaruit iedereen – burger of politieke partij – haar voorkeursoptie(s) kan kiezen. Bekijk hier de publieksvriendelijke versie van de publicatie.

Reageer op dit artikel