nieuws

ZBo wil verplichte acceptatie bij aov voor zzp’ers

Archief

FNV Zelfstandigen Bouw (ZBo) heeft de fracties in de Tweede Kamer opgeroepen na te denken over het invoeren van een verplichte acceptatie van zzp’ers door aov-verzekeraars.

“Het gedrag van veel verzekeraars is ZBo een doorn in het oog. Vanwege hun leeftijd of hun zware beroep sluiten zij zzp’ers in de bouw en hout vaak uit van de arbeidsongeschiktheidsverzekering. Ook gaan uitkeringen vaak niet langer door dan tot 55 of 60 jaar.” ZBo biedt haar leden via de Noordeloos Groep zelf ook een arbeidsongeschiktheidsverzekering aan. Voor de overige verzekeringen is met Schouten Verzekeringen een op de leden gericht pakket verzekeringen ontwikkeld. Naast de acceptatieplicht voor verzekeraars pleit ZBo ook voor een beperking van de fiscale bijtelling van de bus, politieke hulp bij het tot stand brengen van een code voor verantwoorde tarieven en een stevige aanpak van het fenomeen schijnzelfstandigen. Dat zijn zelfstandigen die zowel hier als in hun thuisland geen sociale premies en belastingen afdragen en daardoor tegen veel lagere tarieven hun diensten aanbieden.

Reageer op dit artikel