nieuws

StFD stort deel contributie 2011 terug

Archief

De voormalige deelnemers aan de Stichting Financiële Dienstverlening krijgen waarschijnlijk voor het einde van het jaar een deel van hun contributie over 2011 terug. De restitutie bleef vooralsnog uit hoewel de stichting in liquidatie eind vorig jaar al aankondigde hiertoe over te gaan. Volgens bestuurslid Coen van Ham is de afwikkeling van de lopende contracten debet aan de vertraging. Ook een gisteren verschenen rapport van bureau SEO maakte daar deel van uit.

StFD stort deel contributie 2011 terug

"Pas na het beëindigen van onze activiteiten per 1 januari van dit jaar zijn we begonnen met het vereffenen van de baten, lasten en schulden", legt Van Ham uit. "Op dit moment zijn alle contracten voor bijvoorbeeld het personeel en de huur zo goed als afgewikkeld. Het ziet er naar uit dat er een batig saldo is en zodra er een plan van verdeling is zullen we dat geld naar rato uitkeren aan onze voormalige leden"
De som van € 600.000 die rondzingt in de branche klopt volgens Van Ham in ieder geval niet. "Dat was het bedrag dat wij als voorziening op de balans hadden staan voor het afwikkelen van de liquidatiekosten." Bij het geld dat de tussenpersonen straks terug krijgen, gaat het om een korting achteraf op de abonnementskosten van 2011. Van Ham: "Voor de activiteiten van vorig jaar hadden we keurig geld opzij gezet waarvan we wat hebben overgehouden. Dan heb je het niet over honderden euro's per deelnemer, maar over een paar tientjes."
Het bestuurslid benadrukt dat bij het gisteren uitgebrachte rapport over de relatie tussen AFM en intermediairs sprake is van bestaande afspraken. "Het zou natuurlijk raar zijn om in liquidatie nog nieuwe activiteiten te ontplooien", aldus Van Ham. "Er liep al een contract met SEO, onder meer voor het self assessment onderzoek. Wij hebben bij de liquidatie aan SEO gevraagd om de lopende werkzaamheden wat aan te passen zodat er een rapport is ontstaan dat dient als laatste nuttige bijdrage."

Reageer op dit artikel