nieuws

Schades noodzaken Ditzo tot hogere autopremies

Archief

Ditzo, het internetlabel van ASR Nederland, zegt zich genoodzaakt te zien de premies voor een aantal autoverzekeringen met ingang van 12 september te verhogen. “Door het aantal toegenomen schades binnen bepaalde groepen hebben we de afgelopen jaren meer schade moeten betalen dan we aan premie hebben ontvangen”, zo luidt de motivatie.

Schades noodzaken Ditzo tot hogere autopremies

De premieverhogingen van de ASR-dochter bedragen over de gehele portefeuille gemiddeld genomen 8%, maar kunnen individueel behoorlijk verschillen. Blijkens enkele boze reacties van Ditzo-klanten op internet kunnen ze oplopen tot 30%. Volgens een woordvoerder is bij de premieverhogingen vooral gelet op de leeftijd van het verzekerde voertuig en het claimgedrag van de klant in de afgelopen jaren. Daarnaast “is de door DNB geschetste trend voor het ASR-concern herkenbaar”. In december vorig jaar luidde de toezichthouder de noodklok over de zorgwekkende ontwikkeling van de solvabiliteit bij de Nederlandse autoverzekeraars.

Reageer op dit artikel