nieuws

Pensioenfondsen zien beperkte rol voor PPI

Archief

Nederlandse ondernemingspensioenfondsen ervaren de komst van de premiepensioeninstelling (PPI) nauwelijks als een bedreiging.

Pensioenfondsen zien beperkte rol voor PPI

Dat blijkt uit onderzoek dat KPMG, ieder jaar verricht onder honderd Nederlandse pensioenfondsen. Slechts een kwart van de fondsen verwacht dat de PPI een groot marktaandeel in de tweede pijlermarkt gaat verwerven. Edward Snieder, segmentleider Pensioenfondsen bij KPMG: “Ondernemingspensioenfondsen hebben er met de PPI een extra concurrent bij omdat de sponsor een extra mogelijkheid tot het organiseren van de oudedagsvoorziening heeft.” Van de onderzochte ondernemingspensioenfondsen blijkt echter dat slechts één op de tien fondsen de PPI als een bedreiging ziet. De fondsen die de nieuwe pensioenregeling niet als concurrent ervaren, geven aan dat hun sponsor een defined benefits-regeling aanbiedt waardoor de PPI geen optie is. Daarnaast hebben zij liever dat bij liquidatie van het fonds de regeling wordt ondergebracht bij een PPI dan bij een verzekeraar.

Reageer op dit artikel