nieuws

Generali levert verzekeringen voor Robeco-PPI

Archief

Vermogensbeheerder Robeco heeft van DNB een vergunning gekregen voor de Stichting Robeco Premiepensioeninstelling. De PPI gaat voor het afdekken van het overlijdens- en arbeidsongeschiktheidsrisico samenwerken met Generali. “Daarbij is er de mogelijkheid om het verzekeringspakket uit te breiden.”

Generali levert verzekeringen voor Robeco-PPI

Het bedrijf Lohoff & Partner verzorgt de administratie. De PPI gaat zich zowel op de nationale als de internationale markt richten. Met name de internationale aanwezigheid was voor Robeco reden om met Generali in zee te gaan. “Het Generali Employee Benefits Network is rechtstreeks vertegenwoordigd in 90 landen. In de overige landen heeft ze samenwerkingsverbanden. Het netwerk biedt de mogelijkheid om multinationals wereldwijd te bedienen door lokaal gevestigde partijen.”

Door een stichtingsvorm zegt de Robeco PPI zich optimaal te kunnen richten op de belangen van werkgevers en werknemers. “Het dienstenpakket van de leveranciers, inclusief de prijs die hiervoor betaald wordt, zal door de stichting regelmatig tegen het licht gehouden worden. Ook krijgen klanten een rol in de beoordeling van de dienstverlening van de Robeco PPI.”

Reageer op dit artikel