nieuws

Generali eerste met uitbreiding van regenschadedekking

Archief

Generali heeft deze maand als eerste verzekeraar in ons land inboedel- en opstalverzekeringen uitgebreid met dekking tegen schade als gevolg van instromend regenwater. In tegenstelling tot het Verbondsadvies zal Generali geen premieverhoging doorvoeren voor deze uitbreiding.

Volgens directeur Hubert Voskuijl van het schadebedrijf laten de goede resultaten van de particuliere brand- en inboedelverzekering het toe de dekkingsuitbreiding gratis te verstrekken.
Tot voor kort vergoedden verzekeraars wel directe ‘neerslagschade’, maar indirecte schade als gevolg van externe invloed door hevige plaatselijke regenval die niet zijn normale loop heeft gevolgd, kwam niet voor vergoeding in aanmerking. Met name de overvloedige regenbuien die in het najaar van 1998 het zuidwesten en noorden van Nederland hebben geteisterd, maakten een discussie los over de behoefte aan uitbreiding van de verzekeringsdekking. In Verbondsverband is vervolgens besloten tot een advies voor een gezamenlijke clausule-uitbreiding van de inboedel- en opstaldekking. De schade in 1998 als gevolg van het buiten haar oevers treden van de rivier de Geul in Zuid-Limburg, zou onder de nieuwe clausules gedekt zijn geweest.
 

Reageer op dit artikel