nieuws

Autoverzekeraars in de problemen

Archief

Bijna de helft van de 28 autoverzekeraars dreigt in de financiële problemen te komen als zij de autopremie niet verhogen. Volgens De Telegraaf blijkt dat uit een evaluatie van De Nederlandsche Bank (DNB), die vandaag naar buiten komt maar waar de wakkere krant gisteren kennelijk al kennis van had. Volgens De Telegraaf spreekt de toezichthouder van een zorgelijke situatie.

Autoverzekeraars in de problemen

In totaal gaat het om twaalf verzekeringsmaatschappijen, waarvan het leeuwendeel internetverzekeraars betreft. Zij rekenen volgens de toezichthouder structureel een te lage premie, met alle risico’s van dien. “De betrokken verzekeraars zijn hier inmiddels op aangesproken. We kunnen geen premieverhoging opleggen, maar dat zou wel een gevolg kunnen zijn van de financiële positie. Twee verzekeraars hebben inmiddels extra voorzieningen getroffen om te voorkomen dat ze in problemen komen”, zo licht een zegsman tegenover De Telegraaf toe.
Vorig jaar december kondigde DNB een onderzoek aan naar de autoverzekeringsmarkt, omdat er signalen waren dat een aantal verzekeraars mogelijk niet genoeg reserves in kas had als er veel schadeclaims zouden worden ingediend. In augustus 2010 ging online autoverzekeraar Ineas over de kop.
(De Telegraaf, pag. 1)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Ziekmakend bedrijf blijft aansprakelijk
(De Telegraaf, pag. 7)
 
‘Nee’ tegen akkoord pensioen
(De Gelderlander, pag. 12)
 
FNV Bondgenoten matigt toon in debat over penisoenhervorming
(Het Financieele Dagblad, pag. 1)
 
Strijd in FNV over pensioen verhardt
(NRC Handelsblad, pag. 1)

Reageer op dit artikel