nieuws

ASR richt online marktplaats in voor pensioenportefeuilles

Archief

Zorgplicht

Adviseurs moeten op korte termijn een keuze maken of ze stoppen met pensioenadvisering of doorgaan. Volgens Van de Ridder ligt bij ASR de zorgplicht om vóór 1 mei de lopende contracten van adviseurs die met pensioenen stoppen, elders onder te brengen. “Wij willen ook daarom invulling geven aan de behoeften van het intermediair en dat doen we op een innovatieve manier door deze marktplaats – ofwel datingsite – en een internetplatform te bieden met informatie en ondersteuning. De adviseurs met wie wij zaken doen, kunnen inloggen op een persoonlijke pagina die vooral informatiegericht is. We tonen onder meer een tijdlijn met belangrijke data en relevante documenten.”
 
De marktplaats is bedoeld voor alle vier de segmenten waarin ASR het intermediair heeft ingedeeld: stoppers, twijfelaars, adviseurs die doorgaan en adviseurs die hun activiteiten willen uitbreiden door bijvoorbeeld portefeuilles over te nemen. “Die laatste groep noemen wij intern ‘pensioenbolwerken’. Aan hen vragen wij hun visie op advisering te geven, zodat kantoren die portefeuilles willen overdragen zelf kunnen bepalen of die partij bij hen past.” ASR beperkt zich louter tot het faciliteren van het contact tussen intermediairs. Het belang van de maatschappij is dat portefeuilles worden geconverteerd naar eigentijdse producten als de overdracht ervan heeft plaatsgevonden.
 
Er wordt nog gedacht aan de mogelijkheid ook werkgevers toegang te geven tot de marktplaats.
 

Reageer op dit artikel