nieuws

Achmea verlangt permanente educatie letselschadebehandelaars

Archief

Vanuit de overtuiging dat letselschadebehandelaars slachtoffers effectiever kunnen blijven helpen als bijscholing verplicht wordt gesteld, gaat Achmea al haar 97 letselschadebehandelaars zelf extra opleiden. Het liefst ziet Achmea dat alle in de branche werkzaam zijnde letselschadebehandelaars hun kennis en vaardigheden eens per drie jaar verplicht bijscholen.

Achmea verlangt permanente educatie letselschadebehandelaars

Bijscholing voor letselschadebehandelaars is op dit moment niet verplicht en het ontbreekt volgens Achmea ook aan richtlijnen daarvoor. De opleiding die de behandelaars van Achmea nu gaan volgen is een maatwerkoplossing, ontwikkeld in samenwerking met OSR Juridische Opleidingen. Hierbij is rekening gehouden met de al aanwezige werkervaring en kennis van de letselschadebehandelaars, die in het verleden al de benodigde branche-erkende diploma’s hebben behaald.

De opleiding is opgezet vanuit het profiel van de letselschadebehandelaar middelzwaar letsel. In dat profiel is ook opgenomen welke resultaten een behandelaar van personenschade dient te behalen en welke gedragsindicatoren hiervoor nodig zijn. Uiteindelijk wordt de opleiding afgesloten met een examen conform de toetstermen van de opleiding middelzwaar letsel.

Reageer op dit artikel