nieuws

Zwitserleven meest duurzame verzekeraar

Archief

Zwitserleven is de verzekeraar die het meest duurzaam belegt, zo blijkt uit een jaarlijks onderzoek van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO). Er werden 29 maatschappijen onderzocht; zusterbedrijf Reaal eindigde op de tweede plaats.

Zwitserleven meest duurzame verzekeraar

Zowel Zwitserleven als Reaal maken voor het vermogensbeheer gebruik van SNS Asset Management. De top 5 wordt gecompleteerd door ASR, Aegon en Nationale-Nederlanden. "Opvallend zijn de grote stappen die Aegon en NN maken bij het verduurzamen van hun beleggingsbeleid. Deze stijging heeft voornamelijk te maken met de stappen die zij gezet hebben op de integratie van duurzaamheidscriteria bij het beleggingsbeleid."
Het percentage verzekeraars dat beleid heeft ontwikkeld voor duurzaam beleggen is afgelopen jaar gegroeid van 53% naar 70%. In het onderzoek is gekeken naar het beleid, de implementatie en de transparantie over beleggingen. Aan dat laatste gebied moeten verzekeraars meer aandacht besteden, vindt de VBDO: "Van de 29 onderzochte bedrijven kunnen of willen er maar liefst 9 niets zeggen over hun beleid ten aanzien van duurzaam beleggen."

Reageer op dit artikel