nieuws

Univé plukt de pennenvruchten

Archief

Er zijn verzekeraars die maar wat graag zelf de hand hebben in artikelen die over hen worden gepubliceerd. Online encyclopedie Wikipedia biedt hun de gelegenheid zich uit te leven: die kan immers door iedere internetter van informatie worden voorzien. Of ontdaan, zo constateerde ICT-nieuwssite Webwereld: uit het artikel over Univé is in mei een passage geschrapt, waarin melding werd gemaakt van de uitzendingen van Vara’s Zembla en Tros Radar over belangenverstrengeling tussen schade-expertbureau’s en verzekeraars. In beide uitzendingen worden Univé en Compander op de hak genomen. Naast het hanteren van de gum werd ook de slogan van Univé tot twee keer toe prominent bovenaan het artikel geplaatst. 
Univé geeft op Webwereld toe de tekst door een stagiair te hebben laten ‘zuiveren’. “Dat klopt, we hebben hem de opdracht gegeven het artikel te updaten, omdat er een aantal gegevens onjuist op stonden.” De onjuistheden betroffen de naam van Compander, dat nu weer helemaal onderdeel is van Univé, onder de naam Univé Expertise Services. “De beeldvorming in die programma’s klopte ook niet.” Volgens de voorwaarden van Wikipedia geldt echter een verbod op het schrijven of aanpassen van teksten vanuit persoonlijke of zakelijke belangen.

 

Toch nog EK-succes

Weinig Nederlanders zullen warme herinneringen bewaren aan het EK voetbal van afgelopen zomer. Voor serviceprovider FlexFront was er echter toch nog winst weggelegd: Marije Rothuizen en Michael van Schouten, beiden lid van het acceptantenteam van FlexFront, wonnen namelijk de voetbalpool van uitzendbureau Work On. De hoofdprijs werd vorige week verzilverd: een gratis uitzendkracht voor een week. FlexFront liet het intermediair op ludieke wijze meedelen in de winst: de auto’s van alle adviseurs die hun hypotheekdossier langsbrachten op het kantoor van FlexFront in Nieuwegein werden getrakteerd op een wasbeurt. De adviseurs kregen van de uitzendkracht bovendien een rondleiding en een kop koffie met versnapering.

 

 

Het dak eraf voor miljoenste schade

 Fred Zwart uit Velsen claimde eind juli de miljoenste autoschade van dit jaar. Hoewel de motorrijtuigenverzekeraars nog niet bepaald prachtige resultaten boeken in deze tak van sport, vond Verbondsdirecteur Richard Weurding (links) de mijlpaal wel reden voor een feestje: hij overhandigde Zwart de sleutels van een witte cabriolet, die gedurende de reparatie als leenauto mocht worden gebruikt. “Efficiëntie en klantvriendelijkheid zijn erg bepalend voor de tevredenheid van de consumenten over de afhandeling van hun autoschade. Doorgaans lukt het verzekeraars om, samen met partners, blikschaden binnen veertien dagen af te handelen. En dat terwijl er dagelijks meer dan 5.000 schadegevallen ontstaan”, motiveert het Verbond de actie. Verzekeraars zouden verzekeraars niet zijn als ze niet en passant een educatief elementje inbouwden: “De miljoenste schade is ook het moment waarop het Verbond verzekerden wil wijzen op de rol die zij zelf kunnen spelen bij het versnellen van de schadeafhandeling.” Weurding gaf Zwart daarom het nieuwe Europees Schadeformulier, met daarop een QR-code die linkt naar de Verbonds-app mobielschademelden. Nu maar hopen dat dat formulier niet in de cabrio is achtergebleven.

Reageer op dit artikel