nieuws

Teeven wil verzekeraars helpen

Archief

Het kabinet is bereid te kijken hoe het Verbond van Verzekeraars kan worden geholpen aan de gegevens van de relschoppers in Haren. Het Verbond hoopt met die informatie de daders te laten opdraaien voor de ontstane schade.

Teeven wil verzekeraars helpen

Staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid) zei zeer bereid te zijn het Verbond te helpen, maar wees erop dat er nog wel wat privacyproblemen zijn. "Het is geen een-twee-drietje", aldus de bewindsman na afloop van de ministerraad.
Volgens Paul Huibers van de vergelijkingssite Geld.nl zal het voor de slachtoffers allemaal weinig uitmaken. "Dit is een mooi signaal, maar voor slachtoffers wiens auto ten prooi is gevallen aan de vandalen maakt het waarschijnlijk in veel gevallen weinig verschil als zij een claim indienen bij de verzekeraar. Als je een claim indient, heeft dit alleen zin bij een allrisksverzekering en dan gaat het vaak nog ten koste van je schadevrije jaren en je no-claimkorting. Tenzij de verzekeraar de schade kan verhalen. Maar dat is bij vandalisme, zelfs als de dader bekend is, nog niet zeker. Van een kale kip kun je immers niet plukken."

Reageer op dit artikel