nieuws

Persoonlijkheden

Archief

Sinds augustus is Boy Sluiter (46) directeur Verkoop bij Coöperatie VGZ. Hij volgt daarmee Marianne Oomens op, die deze functie ad interim vervulde. Sluiter werkte tot voor kort als executive director Sales & Marketing Benelux bij Aon Hewitt. In zijn nieuwe functie is Sluiter verantwoordelijk voor de verkoopactiviteiten van alle zorgverzekeringsmerken en voor het onderhouden van relaties met grootzakelijke klanten.

Johannes Marinus is benoemd tot general manager van Clare Claims en Regres binnen Cunningham Lindsey. Hij is sinds 2007 actief binnen Clare en haar rechtsvoorgangers en was de laatste jaren werkzaam als salesmanager. Marinus zal zich voor een belangrijk deel ook zelf blijven richten op sales en accountmanagement. 

Hans van Rossum is als expert in dienst getreden bij To The Point Expertise. Als aansprakelijkheidsdeskundige is Van Rossum lange tijd werkzaam geweest bij Avéro Achmea. Zijn expertise betreft aansprakelijkheid en personenschade. Als werkgebied heeft hij de regio Noord-Nederland. 

Centraal Beheer Achmea heeft met Marteyn Roose (38) een nieuwe marketingmanager aangetrokken. Binnen de divisie Directe Distributie is Roose onder meer verantwoordelijk voor ‘marketing intelligence’ en CLM. Hij is afkomstig van KPN.

Na vijf jaar werkzaam te zijn geweest bij Adfiz en voorganger NVA, is Rienk Andriessen vertrokken bij Adfiz. Andriessen maakte in 2007 de overstap van het Verzekeringsblad (nu AMplus) naar de NVA, waar hij manager Communicatie werd.

 

 

Troostwijk Taxaties gaat de activiteiten in het waarderen van portefeuilles uitbreiden. Sander Dronkers, voormalig directeur HDS, is aangetrokken om aan deze ambitie verder invulling te geven.

Alwine de Jong, algemeen directeur van reclamebureau Y&R Amsterdam, maakt per 1 oktober de overstap naar ASR Groep Nederland. Als adjunct-directeur Communicatie wordt zij verantwoordelijk voor de communicatie van de verschillende ASR-merken, waaronder ASR Verzekeringen, De Amersfoortse en Ditzo. De Jong (45) was sinds 2007 partner en lid van de directie van Y&R, eerst als creatief directeur en sinds 2011 als managing partner. Coöperatie Univé heeft 

Marten Patist (46) benoemd tot manager HR. Hij vervangt hiermee Marco Bijl die deze functie op interim-basis vervulde. Patist is dertien jaar werkzaam geweest bij Friesland Bank, waarvan de laatste acht jaar als directeur HRM. 

 

Jos Motzheim (51) is benoemd tot directeur Group Audit bij Delta Lloyd Groep. Hij volgt hiermee Boudewijn van der Woerd (61) op, die na ruim 26 jaar als directeur Group Audit komende maand met pensioen gaat. Motzheim was sinds mei 2007 directeur Group Integrity bij Delta Lloyd Groep en wordt opgevolgd door Hanneke Rossino (50). Rossino was sinds 2008 werkzaam als manger Fraude & Criminaliteitsbestrijding binnen Group Integrity.Bij Delta Lloyd Bankengroep is 
Rozan Dekker (40) benoemd tot chief financial officer. Zij volgt Gilbert Pluym op, die buiten Delta Lloyd Groep een functie heeft aanvaard. Dekker is sinds 2009 manager Investor Relations. Roeland Haanen (42) wordt per diezelfde datum manager Investor Relations. Hij was de laatste jaren als manager Corporate Development werkzaam. 

ACE versterkt het team in de Benelux met de benoeming van drie nieuwe medewerkers. Bert Gras is als senior fire underwriter de opvolger van Paul de Jong die onlangs met pensioen is gegaan. Hij is afkomstig van Amlin Corporate Insurance waar hij specialist underwriter Fire was. Wendy van Heugten is inmiddels als senior casualty underwriter gestart. Zij werkte bij Chartis Europe, waar zij senior underwriter Liabilities was. Reinout Vis versterkt het Claims Team als technical claims handler. Binnen het team is hij verantwoordelijk voor de behandeling van brandschade en schades op technische verzekeringen. Hij werkte eerder als claims handler Property and Engineering Lines bij Zurich Insurance. 

 

Overleden
Op 30 augustus 2012 is letselschade-expert Menno van Boven (49) na een kort ziekbed overleden. Van Boven zette bij SRK Rechtsbijstand zijn eerste schreden in het letselschadevak, waarna hij bij Robins Takkenberg en Van Ameyde Interschade heeft gewerkt als expert personenschade. In 2004 startte hij zijn eigen bedrijf Medilet. In 2007 kwam de Trialis Groep daarbij, dat hij samen met Geurt Vink startte.

Reageer op dit artikel