nieuws

Pensioendriedaagse gaat bovenal om voorlichting

Archief

Voorlichting staat centraal tijdens de Pensioen3daagse 2012 waarvoor demissionair minister Kamp op donderdagochtend 27 september het startschot geeft. Tijdens de driedaagse vinden in het hele land ‘niet-commerciële activiteiten’ plaats om mensen overzicht en inzicht te geven in hun pensioen.

Pensioendriedaagse gaat bovenal om voorlichting

Een aantal verzekeraars, banken en intermediairs organiseert bijvoorbeeld pensioenspreekuren op locaties in het hele land. Zo kunnen bezoekers van Safaripark Beekse Bergen en Aviodrome gratis gebruik maken van de daar dan aanwezige pensioensexperts van Aegon en is toegang tot deze parken (bij voorinschrijving) gratis voor mensen die hun uniform pensioenoverzicht kunnen overleggen.

Wijzer in Geldzaken verbindt aan de verschillende initiatieven wel de voorwaarde “dat de activiteiten geen enkele commerciële prikkel mogen bevatten in de zin dat de activiteit in het teken staat van verkoop van producten/diensten.” Coördinator Joost de Bree: “Het moet om voorlichting gaan. De ervaring leert dat mensen met hun pensioenoverzicht naar de inloopsessies komen omdat ze daar vragen over hebben. Of ze hebben bij meerdere werkgevers pensioen opgebouwd en willen meer weten van waardeoverdracht.”

Ook voor werkgevers zijn activiteiten georganiseerd. Op vrijdag 28 september is er een pensioenmarkt voor ondernemers in Ondernemersplaza Amersfoort, waar ook Prinses Máxima acte de présence zal geven. Bovendien stimuleert Wijzer in Geldzaken werkgevers om tijdens de driedaagse voor hun personeel pensioenlunches te organiseren in het bedrijfsrestaurant. De organisatie stelt daartoe gratis promotiemiddelen ter beschikking zoals pennen, placemats, posters en flyers.

Reageer op dit artikel