nieuws

ING houdt vast aan aflosplan staatssteun

Archief

ING houdt vast aan aflosplan staatssteun

ING Groep houdt vast aan het voornemen om nog dit jaar weer een deel van de staatssteun terug te betalen die de bankverzekeraar in 2009 kreeg ten tijde van de kredietcrisis. Topman Jan Hommen heeft dit gezegd tijdens een conferentie van banken en verzekeraars in Londen. ING heeft nog een rekening van € 4,5 miljard openstaan bij de Nederlandse staat.

Volgens Hommen helpen de solide resultaten van de bankverzekeraar en de -nog niet afgeronde- verkoop van ING Direct Canada en het belang in Capital One bij het versterken van de kapitaalspositie en daarmee ook bij het deels aflossen van de staatssteun. De gesprekken over de verkoop van de Aziatische verzekeringsactiviteiten zijn volgens de bestuursvoorzitter nog niet afgerond.
ING kreeg in 2009 € 10 miljard aan staatssteun om de kredietcrisis door te komen. Daarvan heeft het bank- en verzekeringsconcern inmiddels € 7 miljard terugbetaald, een bedrag dat met € 2 miljard werd verhoogd voor rente en premies. ING heeft zijn beleggingen in Spaans staatspapier inmiddels teruggebracht van € 36,4 miljard eind juni naar € 34,9 miljard een maand later.  

Reageer op dit artikel