nieuws

Goudse stort compensatie beleggingspolis direct

Archief

De Goudse gaat de tegemoetkoming voor klanten met een beleggingsverzekering tijdens de looptijd al toevoegen aan de waarde van de polis, net als de zes grote concerns doen.

Goudse stort compensatie beleggingspolis direct

De Goudse past als eerste kleinere levensverzekeraar het zogeheten 'best in class'-beleid toe, dat door minister De Jager is voorgeschreven voor de afhandeling van de kostencompensatie voor beleggingsverzekeringen. Overigens stortte de maatschappij de eventuele compensatie al direct in de polis als er in het verleden een premieverlaging was toegepast; andere klanten hebben alleen een aankondigind gehad van een verwachte tegemoetkoming.
Vorige week zijn de eerste verzekerden geïnformeerd in combinatie met de reguliere jaarlijkse waardeopgave. “Wij rekenen dan uit of er sprake is van een tegemoetkoming. Zo ja, dan wordt voor de inmiddels verstreken periode een bedrag in een keer aan de waarde toegevoegd en wordt er voor de toekomstige looptijd jaarlijks een gelijk bedrag aan de waarde toegevoegd.”
De Goudse geeft als voorbeeld een polis met een looptijd van tien jaar die vijf jaar heeft gelopen. Een compensatie van € 500 wordt dan voor de helft direct in de polis gestort; de andere helft wordt in gelijke maandelijkse termijnen over de resterende looptijd uitgesmeerd.

Reageer op dit artikel