nieuws

Extra aflossen in hypotheek van Argenta en Hypotheker

Archief

De Hypotheker en Argenta hebben de Annuïteiten Extra Hypotheek geïntroduceerd, waarmee de meegefinancierde kosten koper in vijf jaar rentevrij worden afgelost.

 

Met de hypotheek, die kan worden verlengd tot veertig jaar, wil de Hypotheker inspelen op de 'stijgende vraag om hypotheken versneld af te lossen'. Volgens commercieel directeur Bas Millenaar is de traditionele annuïteitenhypotheek in de nieuwe variant op wezenlijke onderdelen aangepast. "Omdat veel consumenten niet alleen willen aflossen maar dat ook versneld willen doen, worden in deze hypotheek de meegefinancierde kosten koper in vijf jaar afgelost. Dat levert een bijdrage aan lagere rentelasten over de gehele looptijd." Dat laatste wordt ook beoogd met de optie tot verlenging van de hypotheek tot veertig jaar, waarbij wel de voorwaarde is dat de hypotheek uiterlijk op de aow-leeftijd is afgelost.

Volgens Millenaar vinden consumenten het steeds belangrijker om tijdens de looptijd hun hypotheek af te lossen."Wij voorspellen dat deze trend zich gaat doorzetten en daar spelen wij met deze hypotheek ook op in."

Reageer op dit artikel