nieuws

ANWB klantvriendelijkste verzekeraar van Nederland

Archief

ANWB Verzekeringen is door bureau MarketResponse uitgeroepen tot klantvriendelijkste verzekeraar van Nederland. De verzekeringstak van de belangenorganisatie stond als enige bank of verzekeraar in de top 10 van klantvriendelijkste bedrijven. Kledingwinkel Miss Etam eindigde op de eerste plaats.

ANWB klantvriendelijkste verzekeraar van Nederland

Voor het onderzoek vroeg MarketResponse 2.500 consumenten naar hun oordeel over de klantvriendelijkheid bij bedrijven waar men klant is. Het leverde een lijst van ruim 200 bedrijven op in de sectoren retail, financiële dienstverlening, utilities (energie en telecom) en leisure (vrijetijds- en vervoerbedrijven).
De ANWB scoort zowel goed in de categorie financiële diensverlening als in leisure. De verzekeringsklanten beoordelen de klantvriendelijk in zijn algemeenheid met een 8,6. De verzekeringstak scoort met name goed op het punt van deskundigheid: 8,2. Strikt genomen haalde de Zeeuwse verzekeraar ZLM een hoger totaalcijfer (8,8), maar omdat minder dan 4% van de ondervraagden tot dit oordeel kwam, komt ZLM niet in aanmerking voor de sectortitel. ASN Bank kwam met een gemiddelde beoordeling van 8,3 uit de bus als meest klantvriendelijke bank.

Reageer op dit artikel