nieuws

ACE neemt terugroepacties op in aansprakelijkheidspolis

Archief

Schadeverzekeraar ACE heeft de mogelijkheid tot het sluiten van een uitgebreide dekking voor 'product recalls' opgenomen in zijn bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (avb).

De verzekering is bedoeld voor bedrijven met een omzet tot circa € 1 mld, met name in de auto-industrie, de consumentengoederensector en de voedsel- en drankindustrie. Bij grotere bedrijven beoordeelt ACE per geval of de dekking in de polis kan worden opgenomen.

Europese bedrijven krijgen volgens ACE steeds vaker te maken met terugroepacties vanwege de steeds complexere logistieke ketens. De verzekeraar wijst op een nieuwe Amerikaanse wet die aansprakelijkheid creëert voor alle voedselfabrikanten en -producenten die actief zijn of exporteren naar de Verenigde Staten. De verzekering tegen terugroepacties kan worden uitgebreid met een dekking tegen besmette producten. ACE biedt ook 24/7-crisisondersteuning bij een incident als gevolg van besmette etenswaren/drank of sabotage. Het van oorsprong Amerikaanse ACE is actief in 53 landen en houdt in Nederland kantoor in Rotterdam.

Rampenplatform

ACE heeft verder met Willis Re Analytics een online platform ontwikkeld waarop mondiale gegevens over (de risico's op) natuurrampen zijn gevisualiseerd. "Met het ACE Cat Web Platform helpen wij onze klanten om het gevaar van blootstelling aan natuurrampen nauwkeuriger te identificeren", aldus countrymanager Ron Verhulsdonk van ACE.

"Door exact in kaart te brengen wat de 'hotspots' zijn, kunnen bedrijven de sterke en zwakke punten van hun logistieke ketens beter inschatten. En hierdoor kunnen wij weer beter samenwerken met de klant bij de ontwikkeling van de juiste verzekeringsprogramma's om deze risico's te beheersen." Volgens Verhulsdonk was het jaar 2011 wereldwijd het slechtste jaar wat betreft rampen en de daaruit voortvloeiende verliezen. "Rampen als de aardbeving en tsunami in Japan en de overstroming in Thailand maakten bedrijven duidelijk dat zij meer risico's lopen door de toenemende globalisering en complexiteit van productie- en logistieke ketens."
Het ACE Cat Web Platform combineert gegevens over aardbevingen, stormen en overstromingen, beschikbaar gesteld door risicomodelexpert RMS, met door klanten aangeleverde informatie. De technisch specialisten van ACE kunnen vervolgens aan de hand van satellietbeelden meer gedetailleerde analyses produceren van de plaatselijke risico's.

Reageer op dit artikel