nieuws

Winst Aegon gehalveerd door compensatie beleggingspolissen

Archief

Een eenmalige last van € 265 miljoen brengt de nettowinst van Aegon over het tweede kwartaal op € 254 miljoen, 51% minder dan het kwartaal ervoor (€ 521 mln). Ten opzichte van het tweede kwartaal vorig jaar daalde de nettowinst met 37%.

Winst Aegon gehalveerd door compensatie beleggingspolissen

Alex Wynaendts, voorzitter van de Raad van Bestuur: “De winst in het tweede kwartaal is aanzienlijk beïnvloed door de tegemoetkoming in kosten aan onze klanten met een beleggingsverzekering in Nederland. Zoals wij op 31 mei hebben aangekondigd, leidt dit tot een eenmalige last van €265 miljoen. Deze maatregel is belangrijk voor onze klanten, omdat hen hiermee duidelijkheid wordt geboden.”
Het onderliggend resultaat stijgt wel, met 10% tot € 443 miljoen. Op het gebied van pensioenen deed Aegon goede zaken in de VS. “Er is sprake van een aanhoudend sterke vraag naar onze producten en diensten, vooral in Amerika waar de verkoop van pensioenen en nieuwe mandaten voor vermogensbeheer tot aanzienlijk meer stortingen hebben geleid”, aldus Wynaendts. Dat leidde tot 45% meer stortingen tot een totaal van €9,8 miljard. Voorts meldt het concern 29% meer verkopen van schade- en zorgverzekeringen tot een totaal van € 187 miljoen; ook hier is het vooral Amerika dat bijdraagt aan de groei. De verkoop van nieuwe levensverzekeringen blijft stabiel op € 428 miljoen; de toename in Amerika wordt teniet gedaan door dalingen in Nederland en Engeland.
De solvabiliteitsratio stijgt tot 216%. Die goede kapitaalpositie maakt een interimdividend mogelijk van 10 eurocent per aandeel. Op de beurs is het aandeel Aegon in de ochtenduren dan ook aanzienlijk gestegen.

Reageer op dit artikel