nieuws

Terug naar maximumtarieven mondzorg

Archief

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) bereidt nieuwe maximumtarieven in de mondzorg voor. Eind juni ging de Tweede Kamer akkoord om het experiment met vrije prijzen in de mondzorg te stoppen. De NZa heeft vervolgens van de minister een aanwijzing ontvangen om vanaf 1 januari 2013 weer gereguleerde tarieven in te voeren.

Terug naar maximumtarieven mondzorg

De NZa bekijkt de komende tijd hoe zij tot nieuwe maximumtarieven kan komen en welke prestaties er vanaf 1 januari 2013 gelden. Tot die datum blijven vrije tarieven gelden. Ook de regels blijven tot die tijd ongewijzigd. Dat betekent dat tandartsen, orthodontisten, tandprothetici en mondhygiënisten zelf hun prijzen mogen bepalen. Wel moeten zij in de wachtkamer en op de website een prijslijst hebben hangen en een offerte geven bij behandelingen van boven de € 150,-. Twee mondzorgaanbieders die ook na een waarschuwing geen prijslijst op hun website toonden hebben hiervoor inmiddels een last onder dwangsom opgelegd gekregen van de NZa. De NZa benadrukt dat consumenten nog steeds prijsonderhandelingen kunnen voeren met de aanbieders.

Reageer op dit artikel