nieuws

Schade grote branden valt mee

Archief

In het tweede kwartaal van dit jaar waren er 33 grote branden met een schade van € 1 mln of meer. De totale schade van deze branden wordt geschat op € 109 mln, een aanzienlijk hoger bedrag dan de € 76 mln in het tweede kwartaal van 2011, maar vergeleken over de afgelopen tien jaar een gemiddeld bedrag.

Schade grote branden valt mee

Dit blijkt uit de registratie van grote branden door het Nivre, in samenwerking met de bij hen aangesloten expertisebureaus en verzekeraars. De grootste schade in het tweede kwartaal deed zich voor op 4 april bij telefoniebedrijf Vodafone in Rotterdam. De schadelast wordt geraamd op € 30 mln. De op een na grootste schade vond plaats op 3 mei bij een kunststoffenbedrijf in Nijkerk (€ 12 mln), gevolgd door een brand op 9 april bij een bedrijvencomplex in Biddinghuizen (€ 4,5 mln).
Met 65 miljoenenbranden in de eerste helft van 2012 neemt dit eerste half jaar een tweede plek in na 2003 toen er 71 grote branden waren. Qua schade als gevolg van deze branden behoort dit jaar met een verwachte schade van € 199 mln tot de middenmoot.

Reageer op dit artikel