nieuws

Pensioenfederatie tracht SER op goede spoor te zetten

Archief

Vóór 10 september wordt het SER-advies aan minister Kamp verwacht over de nota van wijziging bij het Wetsvoorstel versterking bestuur pensioenfondsen. De Pensioenfederatie benadrukt in een brief aan SER-voorzitter Rinnooy Kan nogmaals het belang van de one-tier-board, maar waarschuwt voor onnodig complexe varianten.

Pensioenfederatie tracht SER op goede spoor te zetten

Met de one-tier-board doelt de Pensioenfederatie op één orgaan waarin externe deskundigen als executives worden benoemd en werkgevers, werknemers en gepensioneerden de rol van toezichthoudend bestuurder krijgen. Minister Kamp schrapte de one-tier-board in eerste instantie uit zijn wetsvoorstel, maar kwam daar onder druk van de markt weer op terug.
In de nota van wijziging die nu bij de SER voor advies ligt, nam hij echter tegen de zin van de Pensioenfederatie drie varianten van de one-tier-board op: het paritair, het onafhankelijk en het omgekeerd gemengd bestuur. Volgens de federatie is dit nodeloos complex en is er in de praktijk geen behoefte aan bijvoorbeeld de variant waarbij zowel uitvoering en toezicht in handen zijn van externe deskundigen.

Reageer op dit artikel