nieuws

Focwa beticht Achmea van laster

Archief

De schadeherstelbedrijven verenigd in Focwa zijn boos op Achmea. De verzekeraar riep begin deze week de branchevereniging op duidelijk te maken welke leden de kwaliteitsnormen niet meer kunnen waarborgen. Focwa-voorzitter Frits Huffnagel spreekt in een open brief aan Achmea van “laster”.  

Huffnagel schrijft in de open brief dat hij het impliciete verwijt van Achmea dat de kwaliteit van hersteldiensten onder de maat zou zijn, betreurt. "De suggestie dat Focwa dit zelf suggereert, is beneden alle peil en valt in de categorie laster. Focwa en haar leden hebben altijd de verantwoordelijkheid genomen voor de kwaliteit van uitgevoerde hersteldiensten en de verkeersveiligheid."
Verder ziet de Focwa-voorzitter niet direct een relatie tussen de door Achmea benoemde overcapaciteit in de branche en hogere herstelkosten voor de consument. "Zoals de keuze van een consument voor een 'groene' auto direct invloed heeft op zijn fiscale voordeel, zo zal de keuze van de consument voor een minder complexe auto zonder meer invloed hebben op herstelkosten. Daar zal de verzekeringsbranche haar verantwoordelijkheid in moeten nemen door middel van een reële premiestelling. Het inkopen van hersteldiensten moet primair gebaseerd zijn op kwaliteitsbesef. Dat kan niet onder kostprijs."

Reageer op dit artikel