nieuws

Amerikaan eiste schadevergoeding voor verzonnen dode kat

Archief

Een inwoner van de Amerikaanse staat Washington moet voorkomen wegens verzekeringsfraude. Hij beweerde na een aanrijding dat zijn kat Tom het niet had overleefd en eiste daarvoor $ 20.000. Het bestaan van de kat toonde hij aan met foto’s die, naar later bleek, van internet waren geplukt.

De zaak wordt in Amerika de ‘dead-cat claim fraud’ genoemd. De man in kwestie, de 29-jarige Yevgeniy Samsonov, was in 2009 betrokken bij een ‘minor’ verkeersongeluk. De verzekeraar van de andere partij betaalde hem ongeveer $ 3.500 voor de chiropractor. Twee jaar later claimde Samsonov dat zijn kat Tom het ongeluk niet had overleefd en eiste hij $ 20.000 compensatie. De verzekeraar, PEMCO, stuurde de man in eerste instantie een cheque van $ 50. Daar ging Samsonov niet mee akkoord. De kat was als een zoon voor hem geweest, de compensatie diende hoger te zijn.
De verzekeraar kwam er vervolgens achter dat de foto’s die de getroebleerde man overlegde van het internet afkomstig waren. De Associated Press wist zelfs te melden dat een van de ‘bewijsstukken’ bovenaan in de zoekresultaten van Google verschijnt bij het trefwoord ‘white cat’. De man is aangeklaagd wegens verzekeringsfraude. De zaak dient in september. Als de man wordt veroordeeld, kan hij een jaar de cel in.

Reageer op dit artikel