nieuws

AFM waarschuwt weer voor illegale kredietaanbieders

Archief

AFM waarschuwt weer voor illegale kredietaanbieders

De AFM waarschuwt consumenten voor het sluiten van een krediet bij Emporium Financial, ook handelend onder de namen Magnum Financial en Mango Krediet. Deze partijen zijn actief als kredietaanbieder zonder dat zij daarvoor een vergunning hebben.

De toezichthouder heeft meldingen ontvangen over deze partijen, die klanten vragen vóór het sluiten van een overeenkomst een bedrag te betalen als verzekeringspremie. "Het is onverstandig om een premie te betalen, voordat de lening daadwerkelijk is ontvangen." De AFM adviseert consumenten extra op te letten als een aanbieder gebruikmaakt van gratis e-mailadressen via onder meer gmail.com en hotmail.com en raadt hen aan altijd waarschuwingslijsten te raadplegen voordat zij een contract sluiten.
De afgelopen jaren heeft de AFM al meerdere malen gewaarschuwd voor illegale kredietaanbieders.

Reageer op dit artikel