nieuws

ACE neemt terugroepacties op in aansprakelijkheidspolis

Archief

Schadeverzekeraar ACE heeft de mogelijkheid tot het sluiten van een uitgebreide dekking voor ‘product recalls’ opgenomen in zijn bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB). De verzekering is bedoeld voor bedrijven met een omzet tot circa € 1 mld, met name in de auto-industrie, de consumentengoederensector en de voedsel- en drankindustrie. Bij grotere bedrijven beoordeelt ACE per geval of de dekking in de polis kan worden opgenomen.

ACE neemt terugroepacties op in aansprakelijkheidspolis

Europese bedrijven krijgen volgens ACE steeds vaker te maken met terugroepacties vanwege de steeds complexere logististieke ketens. De verzekeraar wijst op een nieuwe Amerikaanse wet die aansprakelijkheid creëert voor alle voedselfabrikanten en -producenten die actief zijn of exporteren naar de Verenigde Staten. De verzekering tegen terugroepacties kan worden uitgebreid met een dekking tegen besmette producten. ACE biedt ook 24/7-crisisondersteuning bij een incident als gevolg van besmette etenswaren/drank of sabotage. Het van oorsprong Amerikaanse ACE is actief in 53 landen en houdt in Nederland kantoor in Rotterdam.

Reageer op dit artikel