nieuws

Volkswagen meest gestolen merk

Archief

In het eerste halfjaar werden 1.402 personenauto’s van 0 tot 3 jaar oud gestolen. Dat zijn er 83 meer dan in het eerste halfjaar van 2011, een stijging van 6,3%. De kans dat een Volkswagen wordt gestolen is drie keer zo hoog als het gemiddelde van alle merken.

Volkswagen meest gestolen merk

Deze gegevens zijn afkomstig van de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc). Bij de merken Audi, Mercedes, Seat, BMW en Honda is het risico van diefstal twee keer zo hoog als gemiddeld. Van de oudere bouwjaren werden in de achterliggende zes maanden minder auto’s gestolen. Het totale aantal gestolen personenauto’s komt op 5.593, dat is 2% lager dan het eerste halfjaar van 2011. Van de gestolen auto’s van 4 jaar en ouder werd 47% teruggevonden. Bij de jonge auto’s was dat slechts 32%.
Van de ongeveer één miljoen brom- en snorfietsen werden er het afgelopen halfjaar 7.632 gestolen, dat zijn er 272 meer dan vorig jaar. Een op de zes bromfietsdiefstallen vindt plaats in Amsterdam. Ook wisselde 843 motorfietsen ongevraagd van eigenaar, een daling met 9%. Van beide soorten tweewielers wordt slechts ongeveer 20% na diefstal teruggevonden. Tot slot werden er 1.079 bestelauto’s gestolen (1% minder) en 107 vrachtwagens (13% meer).

Reageer op dit artikel