nieuws

‘Van alle autoschade is 80% glasschade’

Archief

‘Van alle autoschade is 80% glasschade’

Van alle Nederlandse automobilisten heeft 28% jaarlijks schade, zo blijkt uit onderzoek van Allsecur. De internetverzekeraar concludeert dat het aantal brokkenmakers toeneemt: in 2006 lag dit percentage nog op 25%. Het grootste deel van de schades zijn ruitschades (80%) gevolgd door zogenaamde aanrijdingschades (9,8 %).

De zware regenbui op 28 juni betekende voor Allsecur een piek in het schadebeeld. Het aantal schademeldingen lag die dag bijna dertig keer hoger dan normaal. Dit overtreft echter niet het percentage schades (35%) dat de vorst in maart teweegbracht. De kans op schade is op zondag het kleinst (8% versus 16-17%). De kans op schade tijdens een werkweek is evenredig verdeeld.

"De meeste schades komen uit onverwachte hoek", aldus Johan Van den Neste, marketingmanager Allsecur Autoverzekeringen. "Zeker drie op de tien klanten weet ons te verrassen met een opvallend schademoment. Zo staan ruitschades met stip op nummer een, maar ruitschade komt lang niet altijd door steenslag of temperatuursverschil. Zo vertelde een klant ons dat hij op vakantie in Spanje zijn auto onder een boom in de schaduw had gezet. Prima natuurlijk, maar het was een palmboom en er viel een kokosnoot uit. Dwars door de voorruit…"

Reageer op dit artikel