nieuws

SNS-winkels blijven open na faillissement

Archief

Franchisenemer 3 Steps Finance BV van twee SNS-winkels in Haren en Roden is door de rechter in Assen failliet verklaard. De bankwinkels zijn nog wel geopend en draaien nu met eigen personeel van SNS Bank.

 

Curator Rob Geene is nog bezig met het onderzoek naar de aanleiding voor het faillissement. Eigenaar van 3 Steps is Peter Zwinderman. “Hij stelt dat zijn bedrijf helemaal niet failliet hoefde te gaan en is erg ontdaan door de hele situatie. Ik probeer nu te achterhalen of hij daar gelijk in heeft.” Geene zet vraagtekens bij de zelfstandigheid: "Het is de vraag in hoeverre met de benaming franchise de vlag de lading dekt. De franchisenemer zit in een pand van de bank, dat was ingericht door de bank en wordt door de bank betaald voor de producten die in zijn marktgebied worden verkocht." Bij de twee kantoren, waar zeven mensen werken, zou onder meer voor € 280 mln aan spaargeld zijn ondergebracht. "Dan heb je het volgens mij niet over een kleine franchisenemer die je zomaar failliet laat gaan. Zeker een bank is erbij gebaat om onrust te voorkomen bij spaarders, beleggers en verzekerden." Volgens kenners zijn de kosten zodanig hoog, dat het lastig is om voldoende omzet te genereren. SNS Bank stelt dat de bedrijfsvoering van de beide vestigingen “op termijn niet houdbaar” was, maar andere SNS-winkels die door een franchisenemer worden gedreven, zouden normaal draaien.

Reageer op dit artikel