nieuws

SNS-franchiseformule onder vuur op AMweb

Archief

De aanstaande wetgeving in de financiële branche beheerste in de tweede helft van juni het nieuws op AMweb. Het bericht over het faillissement van twee Groningse SNS-winkels trok echter de meeste lezers.

Het bericht leverde veel discussie op over het franchisemodel van SNS Bank: zo’n vijftig lezers gaven een reactie. Zo stelt ‘Loek’ dat de meeste franchisenemers het zwaar hebben in het winkelconcept. “Het percentage dat met stille trom is vertrokken, is relatief groot voor zo’n jonge formule. Onder deze vertrokken franchisenemers zaten meerdere ondernemers die hun sporen hebben verdiend in de branche.” Hij wijt het faillissement aan te hoge kosten en te lage verdiensten. “Het niveau van vele franchisenemers en hun adviseurs is te laag voor de huidige markt.” Bert is evenmin enthousiast: “Ben in gesprek geweest met deze club en diende een soort van verdienprogramma in te vullen. Vervolgens moesten we deze cijfers ophemelen om een financiering te krijgen om deze veel te dure formule te betalen. Toen haakten wij af!!”

Reacties

Veel lezers bekeken ook het artikel over de D&O-voorspelling dat een groot deel van intermediair en aanbieders op 1 januari nog niet klaar zal zijn voor het provisieverbod. Het leverde zestig reacties op. Dat aantal valt echter in het niet bij de ruim honderd reacties die het nieuws over Argenta’s online spaarrekening begin deze week binnen een dag opriep. De teneur is dat het intermediair zich aan de kant gezet voelt. “Hier komt Argenta echt niet mee weg”, voorspelt ‘debeurs’. “Misleiding en dwaling mogen ze zich bij de rechter voor verantwoorden.”Veel reacties leverde ook het bericht ‘Beroepseed is géén symboolwetgeving’ op: eveneens meer dan honderd stuks, die overwegend tegen de eed gericht waren.

Reageer op dit artikel