nieuws

Pieken voor het goede doel

Archief

Frank Janssen, eigenaar van assurantiekantoor FinaVisie in Cuijk, heeft tijdens het pinksterweekend een megafietstocht gereden voor het goede doel. Hij reed in twee dagen op zijn racefiets van Cuijk naar Berlijn, samen met zijn fietsmaat Harry van Schilt (links op de foto) en twee verzorgers. Tijdens de trainingen reed Janssen vele kilometers door de regen, maar tijdens de rit van 600 km naar Berlijn waren de weergoden hem beter gezind. De temperatuur steeg tot ruim boven de twintig graden. Toch was het afzien, vanwege de straffe oostenwind die de fietsers twee dagen lang met kracht 4 of 5 recht in het gezicht blies. Janssen over de motivatie om voor het goede doel dergelijke lange ritten te fietsen: “Iedereen heeft wel een smoes om iets juist niet te doen. Ik ben fit en spreek regelmatig mensen met ernstig zieke kinderen. Drie jaar geleden heb ik samen met twee anderen de stichting Pieken Voor Het Goede Doel opgericht. We proberen in deze stichting geld bij elkaar te fietsen voor kleinschalige projecten in de regio Land van Cuijk. Zo hebben we afgelopen jaar onder andere spelmateriaal en knuffelberen ter beschikking gesteld aan de kinderafdeling van het Maasziekenhuis in Boxmeer. Deze rit naar Berlijn heb ik gebruikt om geld op te halen om daarmee een groep kinderen met een stofwisselingsziekte een leuke dag te bezorgen. De levensverwachting van dergelijke kinderen zet je wel aan het denken: 50 % haalt de leeftijd van 10 jaar niet en 80 % haalt de volwassenleeftijd niet. Ik denk dat mijn motivatie om een dergelijke tocht te maken hiermee voldoende duidelijk is.” Wie nog een euro van het vakantiegeld kan missen, zou eens moeten kijken op de website van Pieken Voor Het Goede Doel (www.pieken.nu). Begin juni is Janssen van Valkenburg naar Morzine in de Franse Alpen gefietst, een tocht van ruim 900 km en volgend jaar wil hij met een grotere groep in drie dagen naar Berlijn fietsen voor het goede doel. Belangstellenden voor deelname en/of sponsoring kunnen een e-mail sturen naar frank@pieken.nu. “In de loop van het jaar krijg je dan meer informatie per email over de actie in 2013”, belooft hij. 

 

 

MultiSafe multi-inzetbaar

Ook MultiSafe zet zich sportief in voor zieke kinderen. Via de Stichting Run 4 Health steunt het intermediairbedrijf uit Huis ter Heide een sponsorloop van Make A Wish, de vroegere stichting Doe een Wens die zich inzet voor het vervullen van wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte. Als loopevenement is dit jaar de Dam tot Damloop gekozen. “Als bedrijf met veel werknemers die midden in de samenleving staan met hun gezin, ervaren wij dat het niet vanzelfsprekend is dat alles voorspoedig verloopt, hoe zorgvuldig je ook met gezondheid omgaat”, zegt operationeel directeur Roy van den Anker die in zijn vrije tijd bestuurslid is van Stichting Run 4 Health. Het ziet ernaar uit dat niet alle MultiSafe-medewerkers de hardloopschoenen hoeven aan te trekken; de Dam tot Damloop is inmiddels ‘uitverkocht’. Run 4 Health heeft nog wel een aantal startbewijzen voor teams of individuele lopers. Aanmelden kan via www.run4health.nl.

Reageer op dit artikel