nieuws

Persoonlijk

Archief

Christian Dijkhof is benoemd tot nieuwe voorzitter van de Organisatie van Financiële Dienstverleners (OvFD). Dijkhof is daarmee de opvolger van Karel Pauw, die negen jaar voorzitter is geweest van de brancheorganisatie en een van haar voorlopers, de VvHN. Dijkhof heeft een ruime ervaring in de financiële dienstverlening. In 1996 startte hij assurantiekantoor Dijkhof & Partners. Drie jaar later richtte hij franchiseformule HypotheekCompany op.

 

 

Begin deze maand heeft Joop Waterreus (76) in Rotterdam afscheid genomen van de verzekeringsbranche en van Actua Schadeverzekering, waar hij de laatste vijf jaar president-commissaris was. In zijn zestigjarige carrière in de branche was Waterreus als directeur, bestuurder en commissaris onder andere actief bij Vendorisk, NEN, Amro, Royal & Sun Alliance, T&W-Interlloyd en de Nederlandse Spoorwegen. Daarnaast nam hij binnen de branche als voorzitter deel aan het bestuur van de Vereniging van Brandassuradeuren, Vereniging van Transportverzekeraars, VNAB, SVV en was hij bestuurslid bij het Verbond van Verzekeraars en oprichter en voorzitter bij Stichting Salvage. Zie ook de rubriek StAMgast op pag 27.

 

Overleden

Op 9 juni is Rob van de Water overleden. Hij was vanaf 1965 werkzaam in het assurantievak, de laatste jaren had hij een klein assurantiekantoor en was hij voornamelijk actief als docent voor onder meer het Huibers Instituut (Financieel College) en NIBE-SVV. Van de Water is slechts 63 jaar geworden.Op 6 juni is de 77-jarige 

Aad Muntz overleden, de bedenker en initiator van de veelvuldig bekroonde reclamecampagne ‘Even Apeldoorn bellen’ van Centraal Beheer Achmea. Muntz was daar van 1969 tot zijn pensionering in 1995 werkzaam, waarvan de laatste tien jaar als directeur Reclame en PR. Onder zijn leiding zijn ruim dertig commercials in deze serie tot stand gekomen.

 

Janknegt opvolger van Van der Heijden bij Reaal
Lodewijk van der Heijden is vertrokken als directeur marketing & distributie bij Reaal. Zijn opvolger is Bart Janknegt, die in de directie verantwoordelijk was voor het levenbedrijf. 

 

Van der Heijden was sinds 2007 lid van de Reaal-directie. Daarvoor gaf hij vier jaar lang leiding aan De Hypotheekshop. Hij heeft “in goed overleg” besloten zijn functie neer te leggen, aldus Janknegt, die zelf in de directie is opgevolgd door Seada van den Herik. Haar taken als directeur van RegioBank worden tijdelijk waargenomen door mededirecteur Hans van den Bor.Volgens Van der Heijden was het na vijf jaar tijd voor iets nieuws. “En dat vond Reaal wel best. Het zou goed kunnen dat ik nu iets buiten de branche ga doen.” Eerder bezette hij leidinggevende functies bij uitzendorganisatie Vedior en Albert Heijn.

Deijs gekozen tot SEH-adviseur 2012
Edwin Deijs van ABN Amro in Dordrecht is benoemd tot Erkend Hypotheek Adviseur 2012. Hij kreeg de titel tijdens het jaarlijkse congres van Stichting Erkend Hypotheekadviseur in Nieuwegein. Aan de overwinning zit een geldprijs van € 2.500 vast. 

Voor het eerst in de geschiedenis van de prijs scoorde de winnaar op alle drie de getoetste onderdelen – deskundigheid, vaardigheid en integriteit- het beste. Deijs bleef daarmee zijn twee medefinalisten Willem van der Zanden (Huis & Hypotheek Den Bosch) en Hans Ridder (Meliorhypotheek uit De Lier) voor. In totaal deden dit jaar 850 Erkend Hypotheekadviseurs aan de verkiezing mee. Deijs (rechts op de foto) is de opvolger van Andrea van Rosmalen die vorig jaar de titel kreeg. Van Rosmalen werkt ook bij een bank, de Rabobank IJsseldelta. 

Reageer op dit artikel