nieuws

NN onderzoekt optie banksparen voor uitvaart

Archief

NN onderzoekt optie banksparen voor uitvaart

Nationale-Nederlanden (NN) onderzoekt de mogelijkheid om een bankspaarproduct voor de uitvaart te introduceren. De verzekeraar kijkt nadrukkelijk naar deze en andere nieuwe terreinen om de groeimarkt voor banksparen te bewerken. NN is al actief met drie andere bankspaarproducten: Aanvullend Pensioen Sparen, Aanvullende Pensioenuitkering en Banksparen Ontslagvergoeding.

Vooralsnog hadden weinig partijen zin om het fiscaal vriendelijke banksparen ook voor de uitvaart te introduceren, zo bleek uit een rondvraag van de Consumentenbond een jaar geleden. Alleen Rabobank had een sluimerende belangstelling, andere banken vonden de potentiële markt te klein voor een apart product.
"Daar waar wij kansen zien zullen we ze pakken", stelt woordvoerder Stijn Wesselink. "NN is vorig jaar de markt voor banksparen ingestapt met drie succesvolle producten. We onderzoeken nu of we daar met meer producten een vervolg aan kunnen geven."

Reageer op dit artikel